Udstyr, software og tips

Foto kan hurtigt komme til at handle for meget om udstyr, og jeg kan ikke selv sige mig fri for at blive fascineret af teknikken.

Når jeg overvejer at investere i nyt udstyr bruger jeg ofte en masse tid på at sætte mig ind i tingene, læse reviews og se videoer om produktet. Så for at gi’ lidt tilbage, er her information om nogle af de valg jeg har gjort i håbet om at andre kan bruge det til noget i deres beslutninger om, hvilket udstyr, software og andet de vil bruge deres tid på.

Udstyr jeg godt tør anbefale

Her er noget af det udstyr jeg har (eller har haft erfaring med) og som jeg derfor godt tør anbefale andre at overveje.

Nikon

Mit andet spejreflekskamera var et Nikon F-801 og jeg har brugt Nikon siden. Mit første D-SLR var et D100 og siden har jeg haft D200, D600, D700, D750 og som spejlløst et Z6.  Hvis du også bruger Nikon er her lidt information som måske kunne være interessant for dig.

Manfrotto 055’er tripod

Jeg vil specielt anbefale deres 055’er. Den findes i flere versioner som du kan læse mere om her.

Software jeg bruger

Irfanview

Irfanview er en genial, gratis lille billedfremviser: Den kan vise de fleste billedformater, konvertere dem og lavet avancerede batch-operationer (konvertering til andre formater, størrelser, ændring af filnavne m.v.). Den er noget af det første jeg installerer på enhver computer jeg bruger. Hent den her: www.irfanview.com

Adobe Lightroom Classic

Jeg var – for – lang til om at tage springet fra Photoshop til Lightroom. Lightroom er lavet til fotografer og gør bare billedredigering så meget smartere og hurtigere . Der findes andre, gode alternativer til Lightroom, men det er her jeg er endt (men hvis rygterne om, at Adobe sætter prisen op til det dobbelte, så skifter jeg til noget andet).

Lightroom findes i flere variationer men  pr. maj 2019 er min anbefaling klart, at du vælger  ‘Photography-planen’. Læs mere her.