Mit liv som skægabe (med billeder!)

1

Ok, måske ikke liv men så i det mindste mine 3 måneder (tror jeg det blev til) som skægabe.

Når jeg har ferie er der tradition (det kan man vist godt kalde det) for at jeg lader mit skæg gro.

Af ren og skær dovenskab.

Men når skægget når en hvis længde, så sker der to ting:

 1. Det begynder at klø.
 2. Z forsøger at overtale mig til at lade det gro endnu længere.

Denne sommer besluttede jeg mig så til at lade det gro, dels for se hvor lang tid der ville gå før det holdt op med at klø, og dels for at se hvordan det ville komme til at se ud. Og så fordi jeg hentede min datter Julie der efter at have kastet et enkelt blik på mit skæg, sagde “hey, macho”.

Så skægget fik lov til at gro. Og lov til at klø. Og det kløede. Meget. Ikke hele tiden, men når jeg blev lidt træt. Der kunne det så også næsten drive mig til vandvid.

Efter cirka 14 dage gik jeg på nettet og søgte på ‘skæg’ og ‘kløe’ (bare på engelsk, naturligvis, for det gav mange flere relevante hits).

Svarene var alt fra:

 • Det holder op med at klø efter et par dage (løgn!)
 • Det holder op med at klø indenfor et par uger (nope, der var jeg allerede)
 • Det holder op med at klø efter nogle måneder (hvaaaaaaaad?)
 • Det holder aldrig op med at klø (der var jeg lige ved at opgive).

Jeg opdagede desuden, at en overraskende stor del af de sider jeg endte på, var sider på diverse diskussionsfora for … bøsser !!! Hmmm!

Og et par steder læste jeg, at alle der har skægvækst der er tæt nok til at gro et fuldskæg bør prøve det mindst en gang i sit liv (jeg går ud fra, at det kun gælder mænd).

Så skægget fik lov til at sidde, og Julie og jeg tog en tur til Aalborg spurgte jeg min Far (der bortset fra kortere perioder, altid har haft fuldskæg) hvornår skidtet ville holde op med at klø, og han forsikrede mig om, at hans skæg aldrig havde kløet, hvilket naturligvis ikke hjalp mig en sqwid. Min Mor syntes at fuldskægget klædte mig, så det er nok ikke helt uden grund at min Far har fuldskæg.

Men efter et par uger og et par dage holdt det pludselig op med at klø.

Det sjoveste ved at have fuld skæg har faktisk været at se og høre folks reaktioner.

Reaktionerne har fordelt sig nogenlunde således, sorteret fra flest til færrest:

 1. “Skægabe” – over 1000 stk. Føles det som om.
 2. “Du har fået skæg” (yep, det ved jeg – jeg var der da det skete) – 117 stk.
 3. “Vasså, er der ikke nogen strøm på barbermaskinen?” – 33 stk.
 4. “Du skal huske at fjerne hætten på barbermaskinen”! – 12 stk
 5. “Det klæ’r dig” – 11 stk.
 6. “Du ligner Julemanden” (eller variationer heraf – er det virkelig den eneste mand med skæg folk lige kan komme i tanke om?) – 10 stk
 7. “Du ligner en hjemløs” (så er ‘Julemanden’ da trods alt bedre) – 6 stk
 8. “Du kommer til at se 10 år ældre ud” (av!) – 5 stk

Jeg fandt ud af, at det bedste svar til “Vasså, er der ikke nogen strøm på barbermaskinen?” var; “Jo, men ledningen er ikke så lang, og vores stikkontakter sidder helt nede ved gulvet – men bare rolig, jeg er glat fra navlen og nedad”. Så holder de fleste mund.

Der var også nogle andre ting jeg fandt ud af:

 • Man sparer ikke nogen tid. Hvis altså man – som jeg – mener at et fuldskæg skal plejes.
 • Jeg blev heeeeelt vildt nervøs for at have noget siddende i skægget når jeg havde spist.
 • Det er simpelthen umuligt, ikke at sidde og hive sig selv i skægget, eller lige nappe lidt i det under munden med overlæben.

Det sidste ser dumt ud, men det var det med hygiejnen der i dag fik mig til at beslutte mig til, at fjerne skægget: Det er simpelthen umuligt for mig, at føle mig helt ren ned fuldskæg, uden at skulle vaske mig i ansigtet i tide og utide. En serviet eller et stykke køkkenrulle (eller bagsiden af et ærme 😉 )

Så i dag røg skægget.

Men jeg kunne naturligvis ikke bare fjerne skægget i et hug, så her er lidt billeder fra processen:


Med fuldskæg. Jeg må erkende at jeg syntes at det klæ'r mig. Lidt.
Med fuldskæg. Jeg må erkende at jeg syntes at det klæ'r mig. Lidt.
Med goatee. Jeg blev overrasket over, hvor godt jeg syntes det klædte mig. Måske har jeg bare vænnet mig til fuldskægget. Men de hygiejniske bekymringer bestod. Det var ellers lige før det havde fået lov til at blive sådan her.
Med goatee. Jeg blev overrasket over, hvor godt jeg syntes det klædte mig. Måske har jeg bare vænnet mig til fuldskægget. Men de hygiejniske bekymringer bestod. Det var ellers lige før det havde fået lov til at blive sådan her.
Motherfnucker skæg. Z sagde hun blev liiiiiidt bange for mig.
Motherfnucker skæg. Z sagde hun blev liiiiiidt bange for mig. Jeg syntes bare det fik min hage til at se underligt bred ud.
Magnum P.I. Not! Jeg syntes det så helt vildt dumt ud, men Z mente bare overskæg - generelt - et uklædeligt.
Magnum P.I. Not! Jeg syntes det så helt vildt dumt ud, men Z mente bare overskæg - generelt - et uklædeligt.
Jeg ved ikke hvad det her hedder, men det skulle lige prøves også. Heldigvis var det nemt at fjerne.
Jeg ved ikke hvad det her hedder, men det skulle lige prøves også. Heldigvis var det nemt at fjerne.
Sådan, tilbage hvor jeg startede for nogle måneder siden. Z ta'r det pænt.
Sådan, tilbage hvor jeg startede for nogle måneder siden. Z ta'r det pænt. Og jeg havde selv lidt svært ved at kende mig igen.


Så nu er jeg nødt til at barbere mig regelmæssigt igen.

Med mindre jeg da beslutter mig til at lade det gro.

Gu’ ved om det så klør igen…

Hvad syntes du? Med eller uden? En mellemting? Drop et par linier 😛

10 Replies to “Mit liv som skægabe (med billeder!)”

 1. Jeg synes du er flot uanset om du har skæg eller ej (ok; så længe det ikke er overskæg) 😉

 2. Årh, jeg kunne ikke lade være med at le da du så småt fjernede det! Men jeg må sige: Fuldskæg eller intet! 🙂 Far, du ved hvor glad jeg var for det skæg! 🙁 Men nu håber jeg at jeg kan få lov til at ae dine kinder når du har holdt et døgns pause med barberingen 😀

 3. du skal ha fuldskæg , jeg kan ikke lige dig uden skæg . hvorfor skal alle mænd værer som kvinder mænd de skal have skæg eller fuldskjæg og de skal ha hår i skritrt det hører en mand til … hvad synes du

 4. Jeg stemmer klart på dit “Motherfnucker skæg”, det klær dig helt vildt!

  PS: Du ser skæg ud…

 5. For meget amish over fuldskægget (måske da du har et breddt ansigt)… det du benævner goatee (fuldt mund/hage skæg) er klart det mest harmoniske til dig ud fra de fotografier, der er taget.

  Jeg overvejer selv at gro fuldskæg da jeg er træt af at barbere halsen, men det vil vel altid blive et kompromis der medmindre jeg skulle være så heldig at det klæde mig (tvivler dog lidt da jeg fik at vide, at jeg lignede lidt en abe (bakkenbaterne) sidst jeg prøvede for en 15 års tid siden

  Venlig Hilsen, Per

 6. jeg er helt klart med på fuldskægget,syntes måske bare det skulle være lidt længere..men så fedt du har det med på din hjemmeside.
  fantastisk at “møde” en som er ligeså besat sit skæg som jeg selv..

  vh martin laskægetgro bjerg

 7. Hej Hej flot lille blog:)

  Set klæder dig med fuldskæg

  Nu har mit skæg vokset og vokset og jeg ligner stortset en idiot :p

  Men vil se hvor langt skægget kan blive

  Kan man gøre noget for at det gror hurtigere ? Evt trimme det lidt ? Eller for det bliver kraftigere ?

Comments are closed.