Rob.dk

404 – Nummerplade ikke fundet

I sidste uge skulle Z og jeg en tur til Berlin.

Da vi stod udenfor huset i det gode vejr og ventede på at vores Taxi skulle dukke op fik jeg lige den idé at jeg ville tømme postkassen. I den lå der et brev fra Statoil hvilket undrede mig en smule for jeg er ikke Statoil-kunde.

I brevet lå der en opkrævning for en tankning jeg havde lavet på en Statoil-station, med et fint billede af en Golf med min nummerplade. Det undrede mig naturligvis en del, for min bil holdt jo i indkørslen, med nummerpla… Nej, det var så forsvundet.

Fnuck! Mine nummerplader havde ellers været skruet fint fast på bilen, men de var fjernet, med nummerpladeholdere og hele molevitten. På foran og bagpå.

Så i taxaen måtte jeg ringe til politiet og melde mine nummerplader stjålet. Og derefter til Statoil og fortælle dem, at det ikke var mig der havde tanket på deres tankstation.

Jeg spurgte så om de sendte kameraovervågningen direkte til politiet eller om jeg skulle ind over (fordi det jo nu var min politianmeldelse). Lidt til min overraskelse fortalte de mig så at de ikke gør noget yderligere ved sagen: Deres erfaring er nemlig, at politiet ikke er interesseret i dokumentationen, for de gør alligevel ikke noget ved sagen.

Men heldigvis sker der nu snart noget for at dæmme op for nummerpladetyverierne. Altså ikke overfor forbryderne direkte, men vi snart en lov der betyder at det udløser en bøde hvis man ikke har fastmonteret nummerpladerne. Hvilket mine så jo var.

Det kostede mig i øvrigt over 1200,- (og besværet) at få nye nummerplader. For at nogen kunne fylde benzin på for under 550,-.

Den nye nummerplade ender på 404 – HTTP-responskoden der betyder “ikke fundet”.