Rob.dk

Adobe Lightroom

Jeg var – for – lang til om at tage springet fra Photoshop til Lightroom. Lightroom er lavet til fotografer og gør bare billedredigering så meget smartere. Der findes andre, gode alternativer til Lightroom, men det er her jeg er endt (men hvis rygterne om, at Adobe sætter prisen op til det dobbelte, så skifter jeg til noget andet).

Desværre har Adobe – som så mange andre – valgt at skifte til en subscription based-model. Det betyder at du betaler penge hver måned og at du binder dig for 12 måneder af gangen. Det kan gøre det for dyrt for nogen amatører og entusiaster.

Adobe Lightroom findes i to variationer, og Adobe har justeret navnene nogle gange hvilket ikke gør forvirringen mindre:

  • Adobe Lightroom (også kendt som Adobe Lightroom CC (Creative Cloud)). Denne version kan køres på både computere og Tablets og gemmer dine filer i skyen (Creative Cloud).
  • Adobe Lightroom Classic er den oprindelige Lightroom, hvor du som udgangspunkt gemmer filerne på din egen harddisk.
Adobe Lightroom Classic

Pr. maj 2019 er min anbefaling klart, at du stadig vælger Adobe Lightroom Classic.

Sørg for at du vælger den rigtige, når du signer up, for hvis du vælger den forkerte har du bundet dig for 12 måneder.

OBS: Hvis du vælger ‘Photography-planen får du faktisk mulighed for at bruge både Lightroom og Lightroom Classic og du får Photoshop med i købet! Du får kun 20 Gb plads i deres Cloud-tjeneste, men hvis du alligevel har tænkt dig at gemme billederne på din egen harddisk, så gør det jo ingen forskel i praksis. Du har stadig mulighed for at tilkøbe mere Cloud-space, hvis du får brug for det.