Rob.dk

Android-apps

Venner og bekendte spørger mig ind i mellem hvilke Apps jeg har på min Android-telefon, så her er nogle af de Android-apps jeg bruger selv og derfor godt vil anbefale til andre.

Note: Der ydes hverken support eller garanti 😉

112 App

Den officielle 112-app: Du kan på en gang ringe til Alarmcentralen og sende dem data om, hvor du er. Det er den App man installerer hvis man vil undgå at vente på en ambulance der er på vej et forkert sted hen, eller ikke gider diskutere med Alarmcentralen om den adresse du står på er en vej eller et kvarter.

Facebook Lite

Hvis du bruger Facebook bruger du sikkert også Facebook’s App. Og du er dermed tvunget til at bruge Messenger App’en også. Fælles for dem begge er at de fylder, bruger masser af dit battteri og  sløver din telefon unødigt. Facebook har også lavet en anden version af deres Apps  af netop de årsager: Facebook Lite, begge apps i én, men naturligvis lidt mindre poleret.

SoundHound

Du hører noget god musik i radioen. Start Soundhound og se hvad nummeret hedder. Gemmer informationen til du kommer hjem. Kan også bruges når man er ved at tæve sin kone i musikquiz i bilen 😉 Findes også i en betalingsversion.

DiskUsage

Pludselig opdager du, at du er ved at løbe tør for plads på din telefon, men hvad er det der fylder? DiskUsage giver en nem oversigt over hvor diskforbruget ligger, med mulighed for at ‘zoome ind’ på bestemte områder.

WiFi Analyzer

Det er en af de Apps jeg har set iPhone-brugere kigge misundeligt på: Hvordan er WiFi-dækningen rundt i huset? Det kan du se med denne App der også kan foreslå den bedste kanal i en lejlighed hvor alle lejligheder omkring dig også har WiFi?

Gentle Alarm

Alle Android-telefoner har indbygget en alarm-funktion der kan bruges som vækkeur. Denne App kan så meget mere som din smartphone måske ikke kan: Fast alarm mandag til fredag. Vække forsigtigt og så skrue lidt op. Limit på hvor mange gange du kan ‘snooze’. Spring alarmen i morgen over, fordi du har en fridag eller de næste 3 uger fordi du har ferie? Yep, det kan den.

 

Adobe Photoshop Lightroom

Hvis du bruger Adobe Photoshop Lightroom på din computer bør du også overveje at have det installeret på din Android-telefon.

Snapseed

En af de bedste billed-editorer med en række avancerede editeringsfunktioner

Pixlr

En god og gratis billededitor. Desværre med en maaaaaaasse reklamer. Men den kan meget, herunder kollager og Instagram-lignende filtre.

Falcon Pro 3

Den bedste Twitter-klient på markedet IMHO.

IMDb

Hvis du interesserer dig for film bør du kende IMDB. Hvis du har en Smartphone bør du have IMDb som App. Jeg bruger den blandt andet til at notere mig de film jeg skal se (enten i biografen, online eller på DVD) og under rulleteksterne tjekker jeg lige App’en for at se om der skulle være en ekstra scene efter rulleteksterne – der hvor man måske ellers har stoppet filmen eller forladt biografen.

Reddit is fun

Hvis du bruger Reddit så vil jeg gerne anbefale Reddit is Fun som den bedste App til det formål.