Rob.dk

DVD advarsels-sludder

Har du nogensinde læst dette vrøvl?
Har du nogensinde læst dette vrøvl?

Har du nogensinde læst dig gennem den advarsel man bliver tvangsindlagt til at kigge på, når du afspiller en DVD?

Lad hellere være, for hvis du syntes det er irriterende at du skal se på beskeden hver gang du afspiller din DVD, så vil du syntes det er totalt tåbeligt hvis du får den læst og begynder at tænke lidt over indholdet.

Først kommer den del af teksten der giver bare lidt mening:

“ADVARSEL: Copyrightindehaveren har udelukket givet tilladelse til, at denne DVD (inklusive lydspor) anvendes til privat brug. Copyright-indehaveren forbeholder sig alle øvrige rettigheder”.

Det ødelægger naturligvis mine muligheder for at starte min egen TV-station på basis af min DVD-samling, men fint nok: Kan vi se filmen nu?

Ikke helt, for teksten skal stå på skærmen lidt længere tid, så man også kan nå at læse den midterste del af teksten som jeg syntes er ret sjov, på den hysterisk latterlige måde:

“Definitionen af privat brug udelukker bl.a. brug af denne DVD på steder som klubber, i offentlige transportmidler, på hospitaler, på hoteller, på boreplatforme, i fængsler, og på skoler.”

På olieboreplatforme? Forestil dig Hansen: Han er væk fra familien i et par uger af gangen, knokler i toholdsskift, og når han så har lidt tid for sig selv og savner konen, så hiver han en DVD frem før han skal sove. Sådan en stor, hærdet og træt oliebisse vil da helt klart stoppe DVD-afspilleren med det samme, så snart han opdager at selvom ‘Debbie does Dallas’, så gør hun det ikke på en olieboreplatform.

Nej, så har teksten helt klart større effekt i fængsler, hvor man åbenbart heller ikke må se DVD’en. Det er formentlig Peter Lundin der som den første læser teksten og straks rejser sig fra det lille selskab der har samlet sig i celle 2, og siger: “Det kan godt være at jeg har dræbt og bortskaffet en lille familie, men jeg nægter simpelthen at se Krummerne mens jeg sidder i fængsel, for det må man ikke, så jeg venter til jeg bliver løsladt for god opførsel, om nogle år”.

Kære Filmindustri: Hver gang jeg ser jeres advarsel, så ser jeg det her:

Sådan læser jeg advarslen, hver gang jeg ser den
Sådan læser jeg advarslen, hver gang jeg ser den

Hold nu op med at behandle os som forbrydere, ellers bliver vi det bare…