Rob.dk

Er der nogen der kan forklare mig det smarte med ‘Døgnposten’?

Er der nogen der kan forklare mig det smarte i ‘Døgnposten’?

Hvis der er nogen derude der ikke lige har hørt om Døgnposten er der her et citat fra Post Danmarks hjemmeside:

“Med Døgnposten kan du:

  • Hente dine pakker døgnet rundt alle ugens dage
  • Frit vælge, hvor du vil modtage din pakke

Det lyder jo meget smart, men jeg har aldrig fået mig tilmeldt Døgnposten fordi man først skal tilmelde sig ePosthuset som så igen kræver en digital signatur, og så bliver det ligesom for besværligt til at jeg nåede videre.

Stor var min overraskelse derfor da jeg kom hjem i dag og fandt en anmeldelse fra pakkebudet: “Post til afhentning” – og informationen “Afhentes i Døgnposten”.

Det undrede mig en del da jeg jo aldrig har fået tilmeldt mig Døgnposten, og på Post Danmarks hjemmeside står der “Du skal oprette et Døgnpost-ID, når du tilmelder dig Døgnposten”. Sådan et har jeg ikke, så hvordan kunne min pakke så ligge i Døgnposten?

Da anmeldelsen samtidig fortalte mig at afhentning kan ske “Fra dato: 28/7 kl. 4/8” (yep; tidspunktet var en dato) fik jeg mistanke om, at postbudet måske havde brugt en forkert anmeldelse, og derfor ringede jeg til Post Danmark.

Samtalen forløb nogenlunde sådan her:

Post-damen præsenterede sig.

Mig: Davs, mit navnt er Robert. Jeg har fået en anmeldelse om en pakke jeg kan hente, men der står at den skal afhentes i Døgposten. Men jeg er ikke tilmeldt Døgnposten. Kan det være en fejl?

Post-dame: Nej, hvis pakken er lille nok til at kunne være i Døgnposten, så får du din pakke dér.

Mig: Men hvorfor skal man så tilmelde sig Døgnposten?

Post-dame: Det er så du kan få alle dine pakker i Døgnposten.

Mig: Alle? Øhm, hvad mener du med ‘alle’? Også dem der er for store til Døgnposten? *)

Post-dame: Øøøh, nej dem skal du stadig hente på posthuset.

Mig: Men hvad er så forskellen mellem at tilmelde sig og ikke tilmelde sig Døgnposten hvis det er de samme pakker der ender i Døgnposten uanset om man tilmelder sig eller ej?

Post-dame: Hvis du tilmelder dig Døgnposten får du adgang til en række andre services.

Mig: Nå, men jeg vil egentlig gerne bare have min pakke hurtigst muligt. Der står at den kan afhentes fra i morgen kl. “4/8”. Kan pakken ikke afhentes allerede i aften?

Post-dame: Nej, Døgnposten fyldes kun en gang i døgnet.

Mig: Hvad tid er det så? Kan jeg hente pakken i morgen tidligt på vej til arbejde?

Post-dame: Nej, Døgnposten fyldes først kl. 10.

Mig: Det er jo samme tidspunkt som posthuset åbner? Vil det sige at jeg så ikke kan hente pakken tidligere, selvom den ligger i Døgnposten.

Post-dame: Nej, men du kan hente pakken senere – selvom posthuset er lukket.

Mig: Øh tak.

*klik*

Dermed min oplevelse med Døgnposten: En mulighed for at hente dine pakker senere end du ellers ville hente dem.

Hvad fa’en er det smarte i, at man kan hente sine pakker når man vil, hvis man alligevel skal vente til dagen efter?

Måske hedder det egentlig Døgnposten fordi der går næsten et døgn før du kan hente din pakke?

Det er måske meget godt at jeg ikke har fået tilmeldt mig.

 

*) Ja, jeg erkender at mit humor-gen løb af med mig.

Det gjorde det også da jeg læste nærmere på anmeldelsen fra pakkebudet:

På bagsiden af anmeldelsen står der: “Pakken kan hentes i DØGNPOSTEN – 24 timer i døgnet 7 dage om ugen“.

Og på forsiden: “Efter 6 dage returneres forsendelsen“.

Altså 7 dage om ugen – i 6 dage. Det er sgi da lidt sjovt, ikke? Nej?

Edit: Og efter jeg skrev dette blogindlæg fik jeg fået svar (som oprindeligt blev lagt som kommentar):

Jeg har ansvaret for Døgnposten i Post Danmark og vil meget gerne give din oplevelse et par ord med på vejen.

Det smarte ved Døgnposten er, at dine muligheder for at hente pakken hurtigt efter at den er ankommet, er blevet bedre.
Situation før: Du er ikke hjemme når postbudet kommer, han skriver en anmeldelse til dit lokale posthus der åbner kl. 10 når du er taget på job og lukker f.eks. kl. 17.30 inden du når hjem. Du må vente til det bliver lørdag og så skal du være af sted mellem kl10 og 13 som er de typiske åbningstider.
Situation nu, som du prøvede den: Du ser anmeldelsen til Døgnposten og henter pakken næste dags aften uden at skulle løbe hjem for at nå posthuset.

Umiddelbart kan det virke tungt at du skal via ePosthuset for at tilmelde dig Døgnposten, men vi skal være helt sikre på din identitet og det bliver vi ved hjælp af den sikkerhed som ePosthuset er indhyllet i. Så ja – det er bøvlet – men det er dog kun én gang du på dén måde skal legitimere dig overfor os.

Flere af de kunder der er tilmeldt Døgnposten har skrevet til os, at de har oplevet at købe en vare i netbutik om eftermiddagen den ene dag og den næste dags morgen får de besked på mobilen om, at pakken er klar i Døgnposten. Det er kurérservice til standard pakkepris. Klokken 10 er vores servicemål på Døgnposten og dér er du sikker på den er fremme, det kan hænde den er der før.

Glæder os til at byde dig velkommen som bruger af Døgnposten – du kan logge på ePosthuset med dit NetBank ID – så behøver du ikke Digital Signatur.

Med venlig hilsen
Trine Pedersen, Post Danmark Privatkunder