Rob.dk

Forbud mod bøssede navne på lidelser – nu!

Som dem af jer der har set mig indenfor det sidste halve års tid måske har bemærket (så tydeligt er det alligevel ikke), så har jeg haft noget rødmen i panden. Det irriterer kun en lille bitte smule, og kun engang imellem, så det var primært af rent kosmetiske årsager at jeg fik taget mig sammen til at ringe til længe, efter at skift af hårshampoo og kostomlægninger ikke havde haft nogen effekt.

Lægen kiggede på mig i kortere tid end det havde taget at komme igennem på telefonen for at bestille tid, og fortalte mig så, at jeg har Rosacea. Rosa-cea? Hvad fanden er det for et bøsset navn?

Da jeg spurgte hvad det kom af var svaret: “Ingenting”. Så jeg har en lidelse med et bøsset navn, der kommer af ingenting.

Ingenting? Jeg har for helvede da opgivet min elskede minimælk, for at se om det havde nogen effekt, cola har jeg også skåret kraftigt ned på, og min yoghurt om morgenen har jeg droppet. Til ingen verdens nytte!

Jeg var tilmed begyndt at mistænke Z for at knalde mig en i panden om natten mens jeg sov, under påskud af at jeg snorker (det gør jeg ikke  – det er noget hun drømmer – jeg har aldrig hørt at jeg snorker), eller fordi hun ville narre mig til at søge læge.

Og  jeg regnede med at det nok var noget der fixede sig selv. Ligesom et snørebånd der går op eller en sten i skoen fixer sig selv, hvis man venter længe nok.

Men jeg opgav mælk for helvede!

Næh nej, nu har jeg fået piller med et bredspektret antibiotikum og antibakteriel creme i stedet.

En lidelse med et bøsset navn, der kommer med ingenting, og som skal behandles med creme!

Creme!

Mig, som HADER creme (hvis creme var beregnet til mænd ville de hedde noget mindre fimset end ‘creme’ og der ville være grus i. Og man ville ikke få fedtede fingre.). Så er jeg sgu ligeglad med at det er på recept.

OK, at der ikke rigtigt er nogen årsag til lidelsen er det nok svært at lave om på, og hvis behandlingen virker er det jo fint, men kunne de for helvede da ikke ha’ fundet et mere maskulint navn?

“Chuck Norris betændelse” eller “Rambo Rødmen” eller i det mindste noget med nogen X’er eller andre kantede bogstaver og fa’me da ikke noget der starter med en tøsefarve og er fyldt med bogstaver med så mange buer!

Naturligvis ikke for min skyld. Jeg er da sikker nok i min egen sexualitet til, at jeg ikke bliver mindre mand af at have  fået diagnosen Rosacea, men andre, mindre maskuline mænd kan da blive hylet helt vildt meget ud af den, når de hører navnet.

Når jeg engang bliver minister for det hele, så vil jeg straks gennemføre en lov der forbyder bøssede navne på lidelser der kan ramme mænd.

 

(For dem der ligesom jeg ikke havde hørt om Rosacea før: Det er en kronisk betændelseslignende tilstand i huden i ansigtet. Mange har den uden at have fået diagnosen fordi det – ligesom hos mig – ikke er så slemt. Men andre bliver hårdt ramt og kan ikke få bugt med det. Al sympati til dem, mit problem er trods kun synligt helt tæt på.)