Rob.dk

Hvor er min bil?

Min kære Golf har haft det lidt dårligt, og helt galt gik det, da jeg fandt en der kunne tilslutte en computer til bilen, så bilen kunne give en fejlkode der kunne fortælle lidt om hvad den fejlede. Pludselig ville bilen næsten ikke køre.

Så jeg skrev til Super Dæk Service (SDS), der kan meget andet end at skifte dæk, ligger tæt på mit arbejde, og som tidligere har givet mig god service på min bil, og aftalte at jeg kunne stille min bil hos dem søndag aften, og droppe nøglen i deres postkasse, så de kunne gå i gang med at reparere den mandag morgen.

Bilen stillede jeg som aftalt, men derfra gik det slet ikke som jeg havde regnet med…

Jeg hørte ikke noget fra værkstedet i løbet af mandagen, men jeg tog det som et godt tegn: SDS har overholdt alle aftaler de andre gange de har haft min bil, og jeg var sikker på at jeg nok skulle høre noget fra mekanikeren, hvis de fandt ud af at det blev dyrere end ventet.

Kl. 16:31 ringede min mobil, og samtalen forløb nogenlunde sådan her:

SDS-mand: “Hej, jeg ringer fra Super Dæk Service.”
Mig: “Ja, hej”
SDS-mand: “Har du talt med nogen fra os i dag?”
Mig: “Næh, men jeg regnede med at I nok ringede når I var færdige med bilen”
SDS-mand: “Øøøh ja, meeeen… Hvor er den?”

Kort pause og en dyb indånding

Mig: “Hvad mener du, hvor er den? Jeg stillede den på jeres kundeparkeringsplads i går aftes, som jeg skrev til dig.”
SDS-mand: “Der holdt ikke nogen bil”
Mig: “Hvad mener du med, at der ikke holdt nogen bil?”
SDS-mand: “Den var der ikke”

Mere dyb indånding

Mig: “Hvorfor har I ikke ringet til mig noget før, da I opdagede at bilen ikke var der som jeg havde skrevet til jer?”

Jeg kan mærke optrækket til en svag panik!

I løbet af få sekunder løb følgende scenarier gennem mit hoved:

Bil stjålet. Forsikringsselskab afviser at yde erstatning, dels fordi nøgle var smidt i postkasse, dels fordi tyveri af bil først anmeldes mange timer efter det er sket. Og naturligvis fordi forsikringsselskabet har en undtagelse i deres betingelser, der specifikt omfatter grå Golf’er der ellers har kørt fint, men som efterlades alene på p-pladser ved værksteder tæt på eget hjem.

Bil i mellemtiden transporteret til tidligere østland. Dele af bil nu flyttet til andre Golf’er, så der kører et stort antal Golf’er rundt i tidligere østland med dele i sølv metallak eller kabine med sportspakke. Fra radio via højttalere der alle tidligere var mine, lyder nu musik jeg ikke kender på et sprog jeg ikke forstår.

Alle dele med stelnumre fra bilen, og andre dele der kan spores, er omsmeltet til metaldele der nu er placeret i person-miner, der blot venter på at blive trådt på af børn, så metaldele fra min Golf kan lemlæste deres uskyldige kroppe.

Alt sammen fordi jeg smed min nøgle i postkassen ved værkstedet.

Dyyyyyyyyyyb indånding.

Mig: “Har I fundet nøglen?”
SDS-mand: “Næh, der var heller ikke nogen nøgle”

Jeg ved ikke om jeg havde fået et skud adrenalin, der fik mig til at tænke hurtigt, men pludselig kom jeg i tanke om, at jeg ikke havde kunnet finde postkassen ved porten til værkstedet som jeg ellers havde fået beskrevet, og derfor havde lagt nøglen i postkasse ved indgang til check-in.

Mig: “Det ER da jer der ligger lige overfor Røde Mølle, ikke?”
SDS-mand: “Nej, det er Super Dæk Service i Albertslund. Vi er Super Dæk Service Glostrup!”

Og det var så forklaringen. Jeg havde mailet med den forkerte SDS-afdeling! Fandme dumt af mig.

Jeg forsøgte omgående at ringe til det SDS Albertslund, der jo formentlig havde undret sig over, hvad det var for en idiot der havde dumpet både bil og nøgler hos dem, uden aftale, men telefonerne var lukket fra kl. 16:30.

På vej hjem fra arbejde, en times tid senere, cyklede jeg forbi SDS Albertslund, for liiiiiiige at se at min bil holdt hvor jeg havde smidt den.

Det gjorde den ikke.

Da der var HELT mørkt, også inde på værkstedet, var det også umuligt at se om der i det hele taget holdt nogen biler inde på værkstedet.

Og det eneste lys jeg havde med mig, var lyset på min cykel. Som naturligvis ikke kan lyse, men kun blinke. Og kun når hjulene drejer rundt.

Så hvis nogen har passeret Super Dæk Service i Albertslund, mandag omkring kl. 17:30, så har de kunnet se en mand stå med en cykel på den ene skulder, mens han med den modsatte hånd drejede febrilsk rundt på forhjulet, for at få forlygten til at blinke kraftigt nok til, at han kunne se om hans bil holdt inde på værkstedet.

Det var stort set umuligt, men jeg fik da overbevist mig selv om, at lyset blev reflekteret af en nummerplade lige inden for porten, hvor man lige kunne skimte noget der med lidt godt vilje godt kunne ligne et Z, og sådan et er der på min nummerplade.

 

Vel hjemme skrev jeg så til Super Dæk Service Albertslund og forklarede at jeg havde dummet mig, og spurgte om de kunne hjælpe mig med min bil.

Kl. 07:42 tirsdag morgen ringede min telefon. SDS Albertslund havde egentlig ikke tid til min bil, men de ville prøve at hjælpe mig alligevel, også fordi de syntes det var for dårligt af SDS Glostrup, ikke at reagere på den manglende bil.

Og på det tidspunkt havde SDS allerede prøvekørt min bil, konstateret at det ikke var lambdasonden, og bestilt en ny luftmassemåler, som jeg naturligvis ikke skulle betale for, hvis det viste sig at der ikke var noget galt med.

 

Jeg har godt nok ikke set min bil siden søndag, men jeg ved at den er gode hænder. Nu.

Og jeg ved at jeg altid skal huske at kontrollere, at jeg har smidt min bil det rigtige sted.