Rob.dk

Hvor kommer ost i skiver fra?

Spørgsmålet virker sikkert underligt, for svaret er jo helt åbenlyst. Troede jeg, indtil i går.

Måske skyldes min naive forestilling om, at ost i skiver simpelthen bare var en ost der er skåret i skiver, at jeg ikke selv spiser ost. Men jeg blev under alle omstændigheder overrasket, da jeg så teksten på denne ostepakning:

Skiver skåret af den hele ost. Så begynder man at tænke...
Skiver skåret af den hele ost. Så begynder man at tænke…

“Skiver skåret af den hele ost.”

Jeg nægter at tro, at de lyver med hensyn til deres fremstillingsmetoder, så jeg må antage, at det er netop sådan de fremstiller deres skiver: De tager en hel ost, og skærer en skive af den.

Men så er osten jo ikke længere hel, så hvor kommer den næste skive i pakken fra? Det logiske svar må nødvendigvis være (igen med antagelsen om, at fremstillingsmetoden er fuldstændigt som annonceret in mente): Den kommer fra en anden hele ost. Osv. Osv.

Jeg kan ikke lade være med at undre mig over, hvad de så bruger de mange hele-oste-minus-en-skive til. Måske bliver de skåret i strimler og brugt på pizzariaer og til fremstilling af lasagner?

Tilbage til skiverne: Ville det ikke være mere rationelt bare at skære hele osten i skiver, og så lave ost i strimler af en helt anden ost?

Så skulle de naturligvis ændre teksten til “Skiver fra en hel ost skåret i skiver” og så kan jeg godt se at der ikke er plads nok på etiketten.