Rob.dk

Ny prins og mediernes IQ falder til det halve

Under 24 timer gammel, og jeg er allerede træt af at høre om ham – men det er jo ikke hans skyld.

DR Update i morges: En endeløst loop af informationen om at vi har fået en ny prins, kun afbrudt af vejret. Selvfølgelig skal det nævnes, men der må for h@lvede da være sket noget mere derude i verden som vi også skal vide?

Men nej, vi skulle absolut høre hvordan journalisterne kappedes om at stille de dummeste, mest forudsigelige, spørgsmål, med svar selv den mest tungnemme burde kunne regne ud. Der var pragtspørgsmål som “er han sød?”. Hvilket svar forventer tumperne?

Et kig rundt på de danske nyhedssites viser hvor lavt intelligensniveauet pludselig falder hos de danske medier:

Politiken spørger folket om gode råd til den nybagte mor. Måske skulle journalisten – eller den er det den ansvarshavende redaktør? – bare søge over til Billedbladet med det samme?

Go’aften Danmark på TV2 kører i skrivende stund: Der kan man stemme om, hvilket navn prinsen skal have, via SMS. Jeg besluttede mig at slå over på en anden kanal, for jeg syntes det er for pinligt, men jeg er sikker på, at Kongefamilien venter spændt på resultatet og er glade for, at det ikke er en beslutning de skal træffe selv.

Inden da nåede jeg da at høre at Go’aften Danmark senere ville forklare den nye prins vægt med tre poser med sukker. Må jeg have lov at illustrere hvad jeg syntes om intelligens-niveauet ved den slags, ved at sammenligne med de tomme kalorier i sukkeret? Jeg måtte nøjes med at krumme alle mine tæer og sætte en finger på fjernbetjeningen for at skifte kanal.

Den anden kanal var DR hvor der var TV-avis – Danmark’s vel mest troværdige nyhedsmedie – men desværre var man også her gået i Prinse-selsving, for DR havde udstationeret en journalist for at se hvem der kom forbi for at hilse på den nybagte mor og den lille ny prins. Der opgav jeg så ethvert håb om, at finde et dansk nyhedsmedie der ikke er gået i tabloid-sladderblads-mode.

Og flere medier rapporterer, at det vurderes som mest sandsynligt at den lille nye prins skal hedde Albert.

Prins Albert !!!

Er der ikke en eller anden ved hoffet der gider hviske Kongefamilien i øret, at “Prins Albert” også er navnet på en intim-piercing? (Linket er ikke for små prinser eller andre børn eller sarte væsner)

Jeg stemmer for at den lille nye Prins skal hedde “Prins-lad-mig-for-helvede-få-fred-og-overlad-sladderjournalistikken-til-sladderjournalisterne”.

Hvor skal jeg sende min SMS til?