Rob.dk

USA 2015 – Dag 17 – NYC – 12.08.2015

Dag 17 var vores 3. sidste dag i USA, og det var dejligt at se NYC igen.

Vi havde aftalt at denne dag skulle være alene-dag: Z gik på shopping (det kan hun ikke når jeg er med – hun siger jeg stresser hende) og jeg gik ud for at nyde Manhattan og tage billeder.

Udsigten fra vores hotelværelse var ikke VIDT inspirerende, men den så således ud.

Lidt til højre i billedet blev et højhus bygget, og hvis kan ser godt efter, kan man se en lille brandstation. Jeg besluttede mig til, at det skulle være mit første mål for dagen.

De mange vandtårne på hustagene fascinerede mig – som så mange andre ting.

Receptionen på vores hyper-moderne hotel. Den ligger på første sal. I stuen er der en robot der kan passe på ens kufferter når man tjekker ud, og inden man skal i lufthavnen.

Jeg må erkende at jeg er blevet smaskforelsket i NYC, eller måske mere specifikt; i Manhattan. Der sker så mange ting, hele tiden. Her dukker der fx. en hestevogn op.

Jeg besluttede mig for at gå lidt ‘bagom’, for at få set lidt andet af NYC end der hvor de fleste turister bevæger sig.

En motorcykel, naturligvis med Stars & Stripes. De er MEGET glade for deres flag, og man ser det alle steder: På biler, fra bygninger og på arbejdsbeklædning.

Jeg kom også forbi den meget kendte foto- og videobutik, B & H Photo & Video SuperStore.

Den er fantastisk for fotointeresserede som mig, men I skal slippe med et billede med et videokamera med stort set alt det tilbehør man kan få til.

Et nærmere blik på det højhus jeg kunne se blive bygget, fra hotellet.

Hvis man undrer sig over, at der er så mange duer i NYC er en del af forklaringen hér: Denne dame fodrede duerne i stor stil. Min teori er, at hun har aktier i en bilvask.

Den lille brandsation jeg kunne se fra hotellet: Stige 21.

Læg mærke til korset og plaketterne i mellem de to porte.

Det var mindetavlerne for brandfolkene der var ansat den 11. september 2001: De rykkede ud til branden i World Trade Center, og omkom alle da tårnene styrtede sammen. 

Det ramte mig sgu lidt hårdt, må jeg indrømme.

Jeg gik videre, og så blandt andet disse to fyre i gang med at transportere stoffer (den lovlige slags).

Jeg måtte have et billede fyren her. Jeg ved ikke om han var hjemløs.

Ham her havde jobbet med at holde trafikken tilbage, når der kom materiel til den byggeplads han arbejdede på. Resten af tiden sad han vist bare og ventede. Ekstra point for hovedbeklædningerne.

En FedEx-chauffør havde fået smækket sig ude af sin lastbil. Det blev der arbejdet en del med.

En tradition jeg har når jeg er ude og rejse er, at jeg vil klippes et lokalt sted, gerne et lidt mærkeligt sted. Så da jeg faldt over Mike’s Barber Shop, som lå inde bag en urmager m.v., så måtte jeg bare ind og klippes.

Jeg blev klippet af ejeren, Mike, selv, og fik lov til at tage et billede af han bagefter (urmageren sidder i buret bag Mike, som man måske kan se).

De bycykler der trænger til reparation, bliver her indsamlet på den cykelanhænger.

Jeg stødte også på en brandbil der var ude på en opgave. Også den var forsynet med Stars & Stripes så det ikke var til at overse.

I varevognen her kunne man få en gratis, 1-minuts HIV-test. Jeg sprang over.

Der er meget lidt kriminalitet i NYC i forhold til før i tiden, men åbenbart nok til at det kan betale sig at reklamere for muligheden for at få en dusør hvis man har information om en betjent der bliver skudt.

Det har måske også en præventiv virkning, at de rigtige/forkerte mennesker ved, at der er en stående dusør for den slags henvendelser.

Rigtigt mange steder står der kunst. Her vist en tolkning af Venus de Milo, dog uden hoved.

NYPD’s vi-fjerner-din-bil-hvis-den-holder-ulovligt-parkeret-køretøj.

Inde på Times Square var det tid til at få taget en selfie, så jeg kunne vise min nye fritz frem. Ham Mike havde  gjort sit arbejde helt fint.

Det blev arbejdet på vandforsyningen da jeg gik tilbage til hotellet for at sove.

Godnat og sov godt.