Rob.dk

Ser denne skrifttype pædofil ud? (Politisk korrekt hysteri)

Via en nyhed på TV2’s websted, faldt jeg over denne nyhed på BT.dk:

“I årtier har børnepornojægerne i Red Barnet haft et logo med en skrifttype, der er designet af en nu afdød erklæret pædofil.”

Sagen i al sin hysteriske enkelthed:

  • Red Barnet (og moderorganisationen Save the Children) har et logo hvor der er anvendt en skrifttype der hedder Gill Sans.
  • Skrifttypen Gill Sans blev tegnet i 1926 af Eric Gill
  • Eric Gill, der døde i 1940, er siden blevet afsløret som pædofil, baseret på ting han skrev i sine egne dagbøger.

Der er altså ikke tale om, at skrifttypen er lavet specifikt til Red Barnet/Save the Children. Fonten er valgt fordi man syntes den passede godt til formålet:

“Jeg kan forsikre dig om, at vi ikke var klar over det her, da vi for mange år siden valgte skrifttypen i vores logo” siger kommunikationschef Mogens Damgaard fra Red Barnet til BT.dk

Så burde der vel ikke være mere i den sag?

Jo, for kommunikationschefen lader sig åbenbart rive med i et anfald af politisk korrekte hysteri:

“[…]det er klart at denne her sag gør, at vi fra Danmark tilskynder til, at vi får ændret det logo”.

Ja, sørg da endelig for at bruge nogle af de penge der ellers kunne have været brugt til at redde børn, på at få skiftet logo hurtigst muligt!

Er der seriøst nogen med bare en lille smule hjerne der mener at en skrifttype kan være ‘farlig’, fordi den er tegnet af en mand der åbenbart var syg i hovedet?

Hvem er den dummeste i den her sag? Journalist Lars Fogt, der har skrevet artiklen på BT.dk eller kommunikationschef Mogens Damgaard fra Red Barnet der har ladet sig fange af hysteriet?

Jeg er glad for, at jeg allerede har besluttet mig til, ikke at støtte Red Barnet, for længe siden.


Full disclosure:

Jeg kører i en Golf  fra Folkevogn/VW (og vi ved vel alle at VW leverede biler til nazisterne under 2. verdenskrig) og jeg syntes at musiknummeret “Billy Jean” med Michael Jackson (der blev anklaget for pædofil) er helt fantastisk. Men jeg mener ikke at jeg behøver skille mig af med min bil eller mine Michael Jackson cd’er for ikke at fremstå som nazistisk pædofil.